Peter Adams Beelden

Peter Adams Beelden

Tientallen jaren was Peter Adams (Bladel, 1959) bakker. Een ideaal beroep om vakmanschap en creativiteit te combineren. Brood en banket moeten goed van kwaliteit zijn – dat proef je. Maar ook moeten ze met passie en creativiteit gemaakt zijn – dat zie je.
Na verloop van tijd reikten zijn ambities verder. Veel voldoening vond hij in de muziek. Als drummer en als accordeonist bereikte hij een hoog muzikaal niveau. De echte flow kwam toen hij zich (in eerste instantie naast het bakkersvak) ging toeleggen op de beeldende kunst. Aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B) volgde hij gedurende zes jaar een tekenopleiding. Daarna specialiseerde hij zich aan diezelfde opleiding drie jaar lang in portret- en modeltekenen.
Na het voltooien van de tekenopleiding begon Peter Adams aan de studie beeldhouwen, eveneens aan de academie in Arendonk. Eerst vijf jaar klassiek boetseren en daarna een driejarige specialisatie figuratief boetseren. Hij studeerde cum laude af. Peter heeft daarna nog diverse masterclasses gevolgd, onder anderen bij Eddy Roos in Uithuizen en Amsterdam.

Read More

Artwork

Loading...