Tiny de Bruin

Circle of the universe, 2024
Acrylic
100 x 100 x 2 cm
€1.310
PurchaseInquire

Dit schilderij vangt de blik en voert je mee op een reis door tijd en ruimte. De achtergrond, een betoverende samensmelting van blauw, Pruisisch blauw, bruin, geel, paars en oranje, vormt een dynamisch en intrigerend kleurenspel. Deze kleuren vloeien in elkaar over, als een stille symfonie van tonen die harmonie en contrast met elkaar verweven.

Op de voorgrond prijkt een halve cirkel, krachtig en mysterieus, als een poort naar het onbekende. De lijn van deze cirkel strekt zich uit en lijkt over te gaan in het oneindige universum, waar sterren fonkelen en nevels dansen in een kosmisch ballet. Deze halve cirkel symboliseert de grens tussen het bekende en het onbekende, tussen het aardse en het buitenaardse.

Het universum dat zich uit de halve cirkel ontvouwt, brengt een gevoel van verwondering en eindeloze mogelijkheden. Sterrenstelsels, planeten en melkwegstelsels lijken binnen handbereik te zijn, en nodigen de toeschouwer uit om na te denken over de mysteries van het bestaan en de oneindigheid van de ruimte.

Dit schilderij is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een uitnodiging tot reflectie. Het roept vragen op over onze plaats in het universum en onze verbinding met het oneindige. Het herinnert ons eraan dat, ondanks de diversiteit van kleuren en vormen, alles in het universum met elkaar verbonden is en een groter geheel vormt.